Garajannon

Display

Display Italic

Medium

Medium Italic

Text

Book

Book Italic

Small Caps

Fraction

Multiple MasterTypsnitt

Garajannon

Spartacus

Beckhem Gothic

Fournament

Primus

Fyris Fraction

Fyris Fraktur

Krabat

Heltime

Terminator

Bessie

Billie

Jämför abc


 

Garajannon Regular 48 pt
Garajannon Regular 48 pt

Garajannon Regular 48 pt
Garajannon Regular 48 pt
Garajannon Regular ligaturer

Garajannon Regular 48 pt
Garajannon Regular 48 pt
Garajannon Regular 48 pt
Garajannon Regular 48 pt
Länk till Jämför abc
Skriv ut högupplöst stilprov i pdf-format

FyrisFonts Garajannon har ett namn som är sammansatt av namnen Garamond och Jannon, eftersom det är en garamond-jannon. Namnet ska uttalas i fransk stil som [garaschannon].

Garajannon är en lite speciell nyteckning av ATF Garamond från 1918, som var en nyteckning av Jean Jannons nyteckning från 1621 av Claude Garamonds bearbetning från omkring 1540 av Griffos antikva från 1495. Garajannon skapades 1995, så det blir det jämnt 500 år av typ­snitts­kopierings­historia. (Se vidare artikeln om Garamond)

Det lite speciella med Garajannon är att det utgår från de tryckta tecken­bilderna och bevarar en del av de ojämnheter och kantigheter som uppstod vid skärningen av stämplar i stål och vid slitningen av blytyperna. Det återger också något av det mjuka avtryck och den slumpmässiga variation i tecken­återgiv­ningen, som hör till det gamla bok­trycket.

Garajannon har ett särpräglat, varmt och lite gammaldags uttryck, som skiljer ut det från de flesta av dagens strikta och lite livlösa typsnitt, liksom från de manierat manipulerade typ­snitt som dator­tekniken kan in­bjuda till.

Garajannon Display svarar mot rubrik­skärningen i 48 pt, och läm­par sig alltså bäst för rubriker och andra texter från 36 punkters grad och större.

Garajannon levereras med ver­sala siffror, men du kan få den med de gemena siffror som hör til Garajannon Smal Caps. (Se Garajannon Small Caps.)

Småningom kommer Garajannon Display att levereras i formatet OpenType, med in­byggda kapitäler, gemena siffror och svenska ligaturer.

Mac / PC / Type 1 / TrueType / Pris 400 kr + moms

| FyrisFonts | Typsnitt | Beställa | Artiklar | Ordbok | Innehåll | Om |

< - - - Sidan uppdaterad 051228 - - - >